0-4 mm Kalkkilaasti

Tuotetunnus (SKU): 21 Osasto:

Kuvaus

Väri: luonnonvalkoinen
Pakkaus: 25 kg, 500 kg suursäkki ja 1000 kg suursäkki
Valmis sekoitus: saatavana kuivaseoksena jossa kalkkijauho ja hiekka.
Lisätään vain vesi: 4,5-5 litraa/ 25 kg säkki
Suurin kerroksen paksuus: 15 mm / kerros
Riittoisuus: 25kg – 10 mm kerroksella n. 1,5 m²

Menekki kolmeen rappauskerrokseen: Laastin lopullinen paksuus yhteensä on 20-25mm / 25-30 kg/m².
Ensimmäiset kaksi kerrosta rapataan 0-4 mm laastilla. Yhteensä 15-20 kg/m²
III kerros rapataan 0-2 mm viimeistelylaastilla 7-8 kg/m²

– I kerros rapataan 0-4 mm laastilla
Kiviseinän voi rapata suoraan tai käyttää alustana 
5 cm ruokolevyä (lämmitys-, äänieristysmateriaali)
Ennen kivipintojen rappaamista, pinnat pitää kastella hyvin. Kuiva seinä imee laastissa olevan veden, jolloin laasti ei pysy seinässä. Kostutuksen jälkeen seinään vedetään ohut tartuntakerros (6-7 mm). Laasti voi olla melko ohutta, mutta se ei saa valua seinästä.

Hirsiseinän rappaamiseksi tartunnaksi kiinnitetään harva ruokomatto, tai 5 cm ruokolevy (lämmitys-, äänieristysmateriaali)
Ennen rappaustöiden aloittamista seinä puhdistetaan kostealla harjalla tai pensselillä. Ruokolevylle tai harvalle ruokomatolle vedetään ensin vain ohut kerros laastia, niin että levyn tai maton struktuuri jää vielä näkyviin.

Ennen seuraavaa kerrosta rappaus jätetään kuivumaan 3-4 päiväksi. Ilmanvaihdon parantamiseksi voi käyttää myös kosteudenpoistolaitetta.

– II kerros 0-4 mm laastilla 
Kun seinä on kuivunut 3-4 päivää (rappauksen pinta on vaalentunut), voidaan rapata toinen kerros. Aluksi seinä kastellaan vedellä esim. pensselillä tai sumutinpullolla. Seinään vedetään laastikerros 8 – 10 mm. Tarvittaessa seinät myös suoristetaan tällä rappauskerroksella. Laastin sisälle ruokolevyn saumakohdiin asennetaan rappausverkko (11 x 11 mm). Jos verkko jää näkyviin, seinään lisätään laastia ja rappaus tasoitetaan suoraksi. 20-30 minuutin päästä pinta hierretään tasaiseksi ja seinä jätetään kuivumaan 3-4 päiväksi.

– III kerros 0-2 mm viimeistelylaastilla – pinta hierretään tasaiseksi
Kun seinä on kuivunut, seinään vedetään kolmas rappauskerros 0-2 mm:n viimeistelylaastilla ja pinta hierretään tasaiseksi.


UKU-kalkkilaastit ovat 100 % luonnonmukaisia. Kalkkilaasti on erinomainen vaihtoehto nykyaikaisten sekä historiallisten julkisivujen viimeistelemiseen. Kalkkilaasti sopii erinomaisesti sisäkäyttöön, myös kosteisiin tiloihin.

UKU-kalkkilaasti on kestävä ja erinomainen vaihtoehto hyvän sisäilman luomiseen ja rakenteiden palonkestävyyden parantamiseen.

Kalkkilaasti säätelee tilan ilmankosteutta ja estää homehtumista, joten tuote sopii hyvin allergikoille. Olemme kehittäneet perinteisten reseptien pohjalta nykyaikaiset kalkkituotteet, jotka on testattu standardin EN 998-1 mukaisesti.

Lisätiedot

Pakkaus

25kg, 500kg suursäkki, 1000kg suursäkki

Saatat myös pitää...